Що допомагає боротися з бур’янами на городі?

Бур’яни можуть довести деяких садівників до відчаю: в той час, коли культурні насадження прекрасно ростуть на грядці, непрохані гості вже наступають. Багаторічні та однорічні бур’яни зовсім небажані на присадибних ділянках – вони сильно конкурують з культурними рослинами, коли справа доходить до поживних речовин, води та простору. 

Тримайтесь подалі від домашніх засобів і “порад знавців”

Існують різні народні методи боротьби з бур’янами, які часто згадуються на інтернет-форумах або в якості особистих порад. Але будьте обережні: не всі рекомендації дійсно ефективні – і деякі з них часто навіть небезпечні! Ми часто чуємо про те, що бруковані доріжки з бур’янами, що ростуть з тріщин між камінням, можна обробляти кип’яченою водою, спиртом, оцтом або навіть полум’ям. Але не можна недооцінювати небезпеку отримання травм при використанні кип’ятку або вогню. Багато людей навіть випадково підпалювали сусідські живоплоти.

Методи боротьби, які дорого обходяться

Тримайтеся подалі і від таких засобів, як сіль або оцет: вони просто не підходять для боротьби з бур’янами. І оцтом, і сіллю садівники приносять набагато більше шкоди, ніж користі – ці речовини повільно розкладаються і постійно піддають небезпеці грунт, рослини і комах. Тому єдиною правильною альтернативою є механічне видалення бур’янів за допомогою скребачок.

Контрольні поради

  • Чим швидше ви позбудетеся бур’янів, тим краще
  • Період росту бур’янів починається вже в березні
  • Контроль на ранній стадії допоможе отримати кращі і більш стійкі результати