Орхідея родом з тропічних країн, вона колонізувала значну частину земної кулі. Сімейство орхідних є найрізноманітнішим у світі та налічує понад 25 000 видів!

Найпоширенішим сортом в торгівлі, безумовно, є фаленопсис (гібрид). Інакше відома як орхідея-метелик через її характерну форму та рожеві, фіолетові та білі відтінки квітки.

Факт: хоча орхідеї зазвичай бачать у горщиках, багато з них природно ростуть на деревах! Вони отримують поживні речовини та вологу з атмосфери. Однак для їх правильного росту потрібен певний клімат.

РОСЛИНА

Орхідея досить чутлива до навколишнього середовища. При прямому контакті з сонцем вона ризикує загинути, але якщо вона не отримує достатньо світла, то ії квітам буде важко рости. Тому виберіть світле місце, але без прямого контакту з сонцем.

Вибирайте прозорий горщик! Для гарного розвитку коренів бажано, щоб вони контактували зі світлом.

Що стосується температури, то орхідея легко адаптується до температури вашого будинку. У літні місяці ви можете винести свою рослину в сад або на балкон, щоб вона подихала свіжим повітрям.

ДОГЛЯД

Поливають двічі на місяць взимку і раз на тиждень навесні та влітку. Зволоження листя принесе орхідеї велику користь.

Якщо потрібно, підживлюйте рідкими добривами для орхідей, коли ваша квітка щойно випустила нове листя. Це дозволить компенсувати втрату енергії.

Коли цвітіння закінчиться, обріжте зів’ялі стебла, які дали квіти, щоб побачити, як вони знову зацвітуть.

Пересаджуйте свої квіти кожні 2 роки за допомогою суміші для горщиків.

Головний ворог орхідеї – борошнистий клоп. Надмірний полив також сприяє появі плям і грибків.

НАСОЛОЖУЙТЕСЯ

У приміщенні ваша орхідея може цвісти в будь-який час року.

Вона даруватиме квіти від 2 до 4 місяців, а то й більше залежно від догляду, який ви будете здійснювати.