Цей рецепт натхненний гадо-гадо – барвистим і хрустким індонезійським салатом, який готується з різноманітних сирих і варених овочів (а іноді навіть локшини). Зазвичай заправка готується на основі арахісу, але ми використовували кешью. Ви можете спробувати інші м’які горіхи, наприклад, фісташки або пекан.
Інгредієнти
- 1⅓ склянки кеш’ю
- 1 дюймовий шматочок імбиру, очищений, крупно нарізаний
- ½ червоного перцю чилі (наприклад, Фресно), очищеного від насіння, крупно нарізаного
- 2 зубчики часнику
- 3 столові ложки тамарі або соєвого соусу
- 1 чайна ложка підсмаженої кунжутної олії
- 6 столових ложок свіжого соку лайма, розділених
- 4 унції сушеної рисової локшини (не вермішелі) Кошерна сіль
- 1 середній перський огірок, розрізаний навпіл і тонко нарізаний.
- 4 середні редиски, обрізані, нарізані
- 2 невеликі морквини (будь-якого кольору), очищені, нарізані дуже тонко
- 2 цибулини шавлії, тонко нарізані
- 1 склянка листя коріандру з тонкими стеблами, крупно нарізаного
Підготовка
Крок 1
Розігріваємо духовку до 350 °C. Підсмажити кеш’ю на деку з бортиком, перевертаючи його на половині випікання, до золотистого кольору, 10-12 хвилин; дати охолонути. За допомогою чашки з плоским дном крупно подрібнити ⅓ склянки кеш’ю; відкласти вбік. Решту 1 склянку кеш’ю перекласти в блендер. Додайте імбир, чилі, часник, тамарі, олію, 3 столові ложки соку лайма і ¼ склянки гарячої води. Збийте заправку на високій швидкості, додаючи гарячу воду ложками, якщо потрібно, до однорідної кремоподібної консистенції.
Крок 2
Зварити локшину відповідно до інструкцій на упаковці. Промити під водою та відцідити. Перекласти в середню миску. Додайте дрібку солі та 1 ст.л. соку лайма і перемішайте.
Крок 3
Огірок, редиску, моркву, цибулю-шалот, кінзу, решту 2 ст.л. соку лайма і велику щіпку солі перекласти у велику миску.
Крок 4
У кожну миску викласти по ¼ склянки заправки з кеш’ю. Розподіліть локшину та хрусткі овочі по мисках. Зверху додайте відкладені подрібнені горіхи кеш’ю. За бажанням подавати з соусом, що залишився.