З липня по жовтень сезон баклажанів! Дізнайтеся тут, як перетворити цей овоч на смачну страву для своїх друзів або родини!
Від 4 до 6 порцій
Час підготовки: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Інгредієнти
- 2 або 3 баклажани
- 6 болгарських перців
- 6 цукатів з помідорів
- 100 г горіхів кешью
- 50 мл оливкової олії
- 100 г консервованного нуту
- 2 зубчики часнику
- 1 пучок базиліка
- 1 лайм
- сіль, перець
- Кмин, копчена паприка
- Трохи свіжої м’яти
Приготування:
1
1.Баклажани розріжте уздовж навпіл. Використовуйте ніж, щоб зробити їх прямокутними і змастити їх оливковою олією і невеликою кількістю флюр де сель. Перець змастіть маслом і викладіть на деко. Поставте баклажани у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин, поки баклажани не розтануть, а перець не приготується. Тим часом замочіть кешью в теплій воді.
2
Вийнявши з духовки, приготуйте песто з болгарського перцю. Очистіть і видаліть шкірку з перців і помістіть їх у блендер із зацукрованими помідорами, кешью, часником, базиліком, олією, сіллю, перцем, копченою паприкою та кмином. Змішайте до текстури песто. При необхідності додайте трохи води.
3
Приготуйте заправку. Викладіть баклажани на блюдо. Додайте гарний шар песто з болгарського перцю, потім нут, потім подрібніть трохи свіжої м’яти зверЗбризніть лимонним соком, додайте кілька смажених горіхів кешью для додаткового смаку. Подавати теплим!
Насолоджуйтесь!