З липня по жовтень сезон баклажанів! Дізнайтеся тут, як перетворити цей овоч на смачну страву для своїх друзів або родини!

Від 4 до 6 порцій

Час підготовки: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти

  • 2 або 3 баклажани
  • 6 болгарських перців
  • 6 цукатів з помідорів
  • 100 г горіхів кешью
  • 50 мл оливкової олії
  • 100 г консервованного нуту
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок базиліка
  • 1 лайм
  • сіль, перець
  • Кмин, копчена паприка
  • Трохи свіжої м’яти

Приготування:

1

1.Баклажани розріжте уздовж навпіл. Використовуйте ніж, щоб зробити їх прямокутними і змастити їх оливковою олією і невеликою кількістю флюр де сель. Перець змастіть маслом і викладіть на деко. Поставте баклажани у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин, поки баклажани не розтануть, а перець не приготується. Тим часом замочіть кешью в теплій воді.

2

Вийнявши з духовки, приготуйте песто з болгарського перцю. Очистіть і видаліть шкірку з перців і помістіть їх у блендер із зацукрованими помідорами, кешью, часником, базиліком, олією, сіллю, перцем, копченою паприкою та кмином. Змішайте до текстури песто. При необхідності додайте трохи води.

3

Приготуйте заправку. Викладіть баклажани на блюдо. Додайте гарний шар песто з болгарського перцю, потім нут, потім подрібніть трохи свіжої м’яти зверЗбризніть лимонним соком, додайте кілька смажених горіхів кешью для додаткового смаку. Подавати теплим!

Насолоджуйтесь!